Et stenkast fra en skideballe…

Jeg handler. Altså, sådan ind imellem. Og, så går jeg forbi en parkeringsplads når jeg går hjem. Det gjorde jeg også forleden. Min opmærksomhed blev  antastet da jeg hørte nogen råbe noget jeg ikke forstod. En dreng stod ved en bil og råbte efter en pige der var ældre. Jeg tror der var tale om en storesøster. Jeg tror de var uvenner. Jeg tror det handlede om bilnørgler.

Drengen, der er en af de der typer som man altid ser løbe rundt imellem boligblokkene, løb forbi mig. Hen til pigen. Han råbte. Jeg forstod det ikke. Søsteren lavede sigende gestikulation mod hendes taske og understregede hermed, at hun i al fald ikke havde nøglen. Drengen blev tilsyndeladende vred. Han løb to skridt over til en indkørsel med perlegrus, samlede en håndfuld op, gjorde en kastebevægelse mod søsteren der dukkede sig. Heldigvis fik han øje på undertegnede inden han slap stenene. Der blev derfor ikke nogen byge af hvide småsten at se. Pudsigt nok var min tanke mest på den knaldrøde Toyota Aygo der også opholdt sig i skudlinien. Måske fordi min egen bil stod relativt tæt på stedet.

Min opmærksomhed var skærpet. Drengen fornemmede det. Han nøjedes med at råbe lidt af søsteren der endte med, at give ham nøglerne hun ikke havde i hendes taske. Jeg gik forbi. De råbte lidt videre. Og så! En række sigende kliklyde. Et kig over skulderen og jeg kunne konstatere at drengen nu var i fuld firspring på vej væk. Søsteren virkede lettere irriteret, men uskadt. Jeg har endnu ikke kigget efter på den røde Toyota Aygo, men efter alt at dømme, var det netop denne der var det største offer den dag.

I mit hoved, i mine tanker, har jeg givet drengen tusinde skideballer. Skideballer for overhovedet at kunne tænke at det var i orden at smide med sten, for at ramme hans søster, for at gøre det omkring hundedyre aktiver.

I virkeligheden vendte jeg mig bare om og gik hjem.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Historie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s